fbpx
hrcsnlenfifrdehuitmknoplrusrskslessv

Pretraži MTC

Pretraži MTC

Vladivostok route 2019 je iza nas. Tri i pol' mjeseca motocikliranja ostaje mi u lijepom sjećanju.

Putovanje na kojemu je ruski grad Vladivostok postavljen kao jedina točka i jedini cilj do kojeg želimo stići motociklima - ispunjen je.

Grad na dalekom ruskom istoku do kojega je valjalo prevaliti oko 12500 kilometara vozeći nemilosrdnim sibirskim prostranstvom pružio nam je dobrodošlicu kakvoj se nismo nadali. Ustvari... cijela Rusija i ljudi u toj ogromnoj zemlji vrlo su susretljivi i gostoljubivi. Tijekom putovanja nije bilo nikakvih problema koje bi bilo vrijedno spomenuti.

Činjenica da se nalazimo tik uz granicu sa Sjevernom Korejom cijelom putovanju daje posebnu čar. Ne mogu se oteti dojmu da su priče o toj izoliranoj zemlji preuveličane kao i priče koje sam čuo prije ulaska u Rusiju. Rusija je, kažu, vrlo problematična zemlja, prepuna kriminalaca i pljačkaša koji te presreću na svakom koraku. Policija vrši strahovit teror nad putnicima iz stranih zemalja i naplaćuje im vrlo velike kazne. Mi se sa takvim stvarima zaista nismo susreli i cijelo putovanje proteklo je bez ijednog jedinog incidenta. Oko 40 dana ruske avanture i više od 20 tisuća kilometara prevalili smo kroz tu zemlju i niti jednom nas niko nije ružno pogledao. Policiju ne bi niti vidjeli da se nisam odlučio zaustaviti pored njih i zamoliti da se fotografiramo za uspomenu.

O našoj ruskoj avanturi, te o mojem nastavku putovanja do preostale tri najudaljenije kopnene točke Europe pisati ću u nekoliko narednih tekstova koje ćete moći pročitati ovdje, na web sajtu koji upravo pratite.

Djelić ozračja pokušao sam vam dočarati u videu koji možete pogledati na mom You Tube kanalu.

Nadam se da ćete uživati gledajući...

Voli vas Brmbi

 

Igor Kukec, Brmbi

 

Text & video:Igor Kukec, Brmbi

[ čitajte dalje ]

 

MTC WEB SHOP


MTC Web Trgovina

MOTORNA ULJA

MOTORNA ULJA

ITALJET DRAGSTER

ITALJET DRAGSTER

Svijet skutera

Svijet skutera

PEUGEOT MOTOCYCLES

PEUGEOT MOTOCYCLES

motokacige.hr

motokacige.hr

ŠEPIĆ COMMERCE

ŠEPIĆ COMMERCE