fbpx
hrcsnlenfifrdehuitmknoplrusrskslessv

Pretraži MTC

Pretraži MTC

Tekst i photo: Gordan Jerbić

Ruta: Zagreb-Karlovac-Josipdol-Brinje-Prokike-Krivi put—Alan-Ledenice-Novi Vinodolski-Bribir-Lič-Fužine-Delnice-Brod na Kupi-Brod Moravice-Vrbovsko-Bosanci Bosiljevo-Zvečaj- Belavići-Kamp Slapić-Karlovac -Jastrebarsko-Zagreb, oko 400 km

Moj kum Sumo i ja (Gogo) na jednodnevnom izletu hrvatskim stranputicama - konačno!

w01

Kao i obično, polazište je bio Caffe bar Domino, koji se nalazi u naselju Cvjetno naselje, polazak u 7:30. Ovoga puta odlučili smo se što više koristiti sporednim cestama i makadamskim „bijelim“ cestama, te posjetiti Sjeverni Velebit.

Nakon izlaska s autoceste Zagreb-Karlovac, nastavili smo vožnju sporednim cestama sve do naše prve stanice, Josipdola, gdje smo na brzinu popili kavu i nastavili prema planini Kapeli. U Prokikama, malom mjestu u Ličko-senjskoj županiji, skrenuli smo na sporednu cestu prema Krivom putu.

Čim smo prešli na morsku stranu, pred nama je bio prekrasan pogled na more i otok Krk. Doista nevjerojatno!

 

w02

w03

w04

Usput smo napravili kratku stanku kod vjetroelektrana i nastavili vožnju pokušavajući pronaći prikladno mjesto za jelo, tzv. „gablec“. Prvo prikladno mjesto bilo je u Alanu, gdje smo jeli, konzumirajući ono što smo ponijeli sa sobom: špek, kobasice, mladi luk. Sumo se satima žali da je gladan!?!

w05

w06

w07

w08

Nakon što smo se malo nahranili, nastavili smo vožnju makadamom prema Ledenicama. Putem smo sreli krdo konja koji su mirno pasli, ne obraćajući pažnju nimalo na nas.

w09

w10

w11

w13

Zatim smo se Velebitom spustili do jadranske obale i svratili u Captains Club u Novom Vinodolskom na još jedan zasluženi odmor. Bilo nam je drago vidjeti da ovaj kafić ima oznaku „Bikers Welcome“.

w14

w15

Nakon malo vremena uz more, nakon nekoliko stotina metara ponovno smo otišli u brda prema Bribiru i stali pogledati Novi Vinodolski iz ptičje perspektive.

w17

w18

w20

Vozeći se uzbrdo prema Gorskom kotaru lošim cestama i makadamom, rashladila nas je ugodna temperatura od 9 stupnjeva niža nego na obali. Preko Liča smo se popeli na Fužine.

w21

Nakon Delnica skrenuli smo na prekrasnu cestu punu zavoja prema Brodu na Kupi.

w22

Na granici sa Slovenijom smo razgovarali hoćemo li ići dalje kroz Sloveniju, ali smo odlučili ostati na hrvatskoj strani pa smo nastavili preko Brod Moravice-Vrbovsko-Bosanci Bosiljevo-Zvečaj-Belavići do naše sljedeće stanice - kampa Slapić.

w23

w24

w25

U vrlo ugodnom restoranu Camp pojeli smo fini obrok od miješanog mesa s roštilja, po vrlo povoljnoj cijeni. U ovom trenutku i ja sam bio jako gladan. Sumo plaća!!! Ha ha, šalim se.

w26

w27

w28

Nakon lijepog ručka, došlo je vrijeme za povratak u Zagreb – preko Karlovca, Jastrebarskog i Kerestinca, kratak odmor za „gemišt“ kod našeg dragog prijatelja Grofa i konačno povratak kući.

Prešli smo oko 400 km i mogu reći da je ovo putovanje bilo ugodno, krajolici i pogledi fantastični. U svakom slučaju, to je sigurno bio jako dobro proveden dan.

 

[ čitajte dalje ]

 

MTC WEB SHOP


MTC Web Trgovina

MOTORNA ULJA

MOTORNA ULJA

ITALJET DRAGSTER

ITALJET DRAGSTER

Svijet skutera

Svijet skutera

PEUGEOT MOTOCYCLES

PEUGEOT MOTOCYCLES

motokacige.hr

motokacige.hr

ŠEPIĆ COMMERCE

ŠEPIĆ COMMERCE