fbpx
hrcsnlenfifrdehuitmknoplrusrskslessv

Pretraži MTC

Pretraži MTC

Sportski motocikli iz Noalea za cestu i off-road još su zabavniji i sigurniji

Novi, snažniji euro 5 agregat pruža još bolje performanse.

Za mlade, zahtjevne vozače sportskog stila, Aprilia SX i RX 125 mogu se pohvaliti vrhunskim sportskim dodacima. Dva različita motocikla vrhunskih performansi i dizajna.

 

moto mondo

 

Aprilia SX i RX 125 najnoviji su modeli koji se oslanjaju na Aprilijinu nevjerojatnu povijest u off-road utrkama. Aprilia je godinama gradila ugled zahvaljujući laganim motociklima vrhunskih performansi, iznimno zabavnima za svakodnevnu vožnju, ali i za najzahtjevnije off-road puteve. Dva motocikla obnovljenog dizajna koji početnicima otvaraju vrata u Aprilia svijet imaju nove karakteristike i agregat kako bi pružili vozaču još više zadovoljstva.

Tradicionalno, SX i RX dijele istu tehničku bazu, ali se razlikuju po namjeni: SX 125 je supermoto kojim Aprilia želi vozaču pružiti zabavu na cesti, dok je RX 125 više orijentiran na off-road terene. Oba modela namijenjena su mladim, zahtjevnim vozačima, ne samo po pitanju performansi, nego i stila te sigurnosti u svakodnevnoj vožnji.

Zahvaljujući kotačima od 17’’ Aprilia SX jedna je od najučinkovitijih 125-ica na cesti. Brz i lagan motocikl koji pruža vrhunske performanse, najbolje u kategoriji, zahvaljujući obnovljenom agregatu, dok su linije inspirirane Aprilia motociklima koji su pokretači novih trendova off-road dizajna.

Aprilia RX 125 posvećena je zaljubljenicima u off-road. Kotači, veličine tipične za off-road (21'' sprijeda i 18'' straga) opremljeni su gumama koje ne ostavljaju mjesta sumnji: RX je napravljen za izdržljivost i potpunu kontrolu na svakoj podlozi.

Dizajn

Aprilia je bila prva koja je uvela jedinstveni, inovativni dizajn na osnovnim modelima motocikala poput supermota i endura. SX i RX-u bilo je suđeno ostaviti trag zahvaljujući stilu u službi funkcionalnosti. Velika pažnja posvećena je završnoj obradi: okvir, agregat, vilica, kotači i aluminijski upravljač obojani su u sjajno crnu boju, a novi je i oblik spremnika goriva. Rally Tribute boja je također nova, tipična za Aprilijino off-road naslijeđe. Ispod sjedala je pretinac gdje je moguće ugraditi USB utičnicu (dostupno kao dio dodatne opreme).

Kako bi potvrdila svoju predanost izgradnji motocikala koji su svestrani i praktični za svakodnevno korištenje, Aprilia je opremila SX i RX kompaktnom, suvremenom i preglednom digitalnom instrument pločom koja se uz niz uobičajenih funkcija može pohvaliti i putnim računalom gdje je moguće vidjeti najveću brzinu, dok dva mjerača puta pokazuju prijeđene kilometre.

Agregat

Na oba modela, prvi put je predstavljen novi agregat koji je u samom vrhu kategorije kad su u pitanju performanse. Radi se o tekućinom hlađenom agregatu s jednim cilindrom i 4 ventila, kompletno izmijenjenim na području termodinamike, s novom glavom cilindra i redizajniranom komorom za izgaranje, novim usisnim i ispušnim kanalima te novom iridijum svjećicom. Nova je bregasta osovina s agresivnijom kontrolom ventila, kao i podizači i opruge ventila, dok je cijeli usisni vod redizajniran te sada ima potpuno novi zračni filtar. Leptirasto tijelo smješteno je u viši položaj kako bi usisani protok zraka u glavu bio izravniji. Ispušni vod je u potpunosti redizajniran s učinkovitijim sustavom katalizatora, kao i novi čelični ispušni lonac kojeg karakterizira Aprilia logotip. Krivulja okretnog momenta je poboljšana te agregat najveću snagu razvija na nižim okretnim momentima, što između ostalog omogućava nižu potrošnju goriva zahvaljujući i dorađenom elektroničkom upravljanju koje jamči nova središnja jedinica Marelli MIUG4. U prijevodu, to znači bolji odziv kad se okrene gas, više zabave i sporta te bolju upravljivost, kako na cesti tako i na off-road podlozi.

Ciklistika

Za besprijekornu sigurnost, Aprilia SX i RX mogu se pohvaliti naprednim ovjesom i vrhunskim kočnim sustavom s ABS-om, te nudi izvanrednu kontrolu i snagu zaustavljanja, veću sigurnost i učinkovitost. Aprilia je prva uvela u ovaj tržišni segment Bosch ABS sustav sa funkcijom sprječavanja podizanja stražnjeg kotača pri snažnom kočenju. Prednji disk promjera je 300 mm s plivajućim kliještima s dva klipa, dok je stražnji disk promjera 220 mm također s plivajućim kliještima. RX model kao očitu referencu na svijet utrka ima dva valovita diska promjera 260 mm sprijeda i 220 mm straga.

Čvrsti dvostruki okvir od čeličnih cijevi uparen je s visokim ovjesom: snažnom prednjom preokrenutom vilicom promjera 41 mm i hoda od 240 mm. Straga je duga stražnja vilica s 210 mm hoda i jedan amortizer s progresivnom oprugom.

Specijalizirani motocikli poput SX-a i RX-a traže i vrhunske komponente, posebno za kotače, ključni element koji je kombinacija čvrstoće i lakoće. Aprilia RX koristi prestižne žbičane kotače s anodiziranim crnim obrubom. Aprilia SX također ima žbičane kotače, 17'', sa širokim kanalom i velikim sportskim gumama – 100/18-17'' i 130/70-17'' za maksimalno prianjanje u svim uvjetima.

Aprilia RX 125 dostupna je u grafici Silver Speedway te novoj Rally Tribute dok SX 125 osim te dvije ima i Red Raceway kombinaciju boja.

 

moto mondo

 

 

Agregat

Jednocilindrični, 4-taktni, 4-ventilski, DOHC, tekućinom hlađen

Provrt x Hod

58 x 47 mm

Zapremnina agregata

124.2 cc

Omjer kompresije

12.0~12.6 : 1

Maksimalna snaga

11 kW pri 10,000 o/min

Maksimalni okretni moment na osovini

11.2 Nm pri 8,000 o/min

Paljenje

ECU Magneti Marelli MIUG4 ø 32 mm

Pokretanje

Električno

Podmazivanje

Mokri karter

Prijenos

6 brzina, omjer prijenosa:

1. 11/33

2. 15/30

3. 18/27

4. 20/24

5. 25/27

6. 23/22

Spojka

Multilamelarna uljna spojka

Primarni prijenos

Zupčanici s ravnim zubima, prijenosni omjer: 29/69

Sekundarni prijenos

Lanac, omjer prijenosa:

SX: 13/62

RX: 13/69

Okvir

Dvostruki od čeličnih cijevi

Prednji ovjes

Preokrenuta prednja vilica promjera Ø 41 mm , 240 mm hoda

Stražnji ovjes

Čelična stražnja vilica, amortizer s progresivnom oprugom, hod kotača 210 mm

Kočnice

SX:

Front: Ø 300 mm disk s plivajućim kliještima

Rear: Ø 220 mm disk s plivajućim kliještima

RX

Prednja: Ø 260 mm disk s plivajućim kliještima

Stražnja: Ø 220 mm disk s plivajućim kliještima

Metalno opletena kočna crijeva.

Kotači

SX: Front: 2.5 X 17" rear: 3.5 X 17”

RX : Front: 1.85 X 21" rear: 2.15 X 18”

Gume

SX: Front: 100/80 – 17” rear 130/70 -17”

RX : Front: 90/90 – 21” rear 120/80 -18”

Dimenzije

Dužina: 2075 mm (RX 2145 mm)

Širina: 820 mm

Međuosovinski razmak: 1425 mm (1430 mm)

Visina: 1140 mm (RX 1180 mm)

Visina sjedala: 880 mm (RX 905 mm)

Težina

134 Kg (motocikl spreman za vožnju s punim spremnikom)

Potrošnja (WMTC ciklus)

2.6 l/100 km

CO2 emisija (WMTC ciklus)

60 g/km

Zapremnina spremnika goriva

7 litara

 

moto mondo

 

[ čitajte dalje ]

 

MTC WEB SHOP


MTC Web Trgovina

MOTORNA ULJA

MOTORNA ULJA

ITALJET DRAGSTER

ITALJET DRAGSTER

Svijet skutera

Svijet skutera

PEUGEOT MOTOCYCLES

PEUGEOT MOTOCYCLES

motokacige.hr

motokacige.hr

ŠEPIĆ COMMERCE

ŠEPIĆ COMMERCE