fbpx
hrcsnlenfifrdehuitmknoplrusrskslessv

Pretraži MTC

Pretraži MTC

MV Agusta F4 750 mnogi smatraju najljepšim motociklom koji je ikada sišao s proizvodne trake. Trenutno su ovi prekrasni motocikli još uvijek pristupačan klasik.

Massimo Tamburini i MV Agusta F4 750

Legendarni dizajner motocikala Massimo Tamburini bio je na vrhuncu svoje karijere izdavanjem Ducatija 916 1994. godine.

Ducati je bio u vlasništvu Cagive koja je također kupila ime MV Agusta. 1996. Cagiva je prodala Ducati, ali je Massimo Tamburini odlučio nastaviti raditi u istraživačkom centru Cagiva u San Marinu.

Tamburini je dobio zadatak dizajnirati novi motocikl koji će oživjeti marku MV i odmah se dao na posao na MV Agusti F4 750.

Dok je radio na dizajnu, Tamburiniju je dijagnosticiran rak prostate.

Njegov sin će kasnije reći da je njegov otac bio odlučan da preživi dovoljno dugo da dovrši dizajn F4 750 i vidi kako se ime MV Agusta diže iz pepela.

Prije nego što je otišao u bolnicu na operaciju za koju se Tamburini bojao da neće preživjeti, ispunio je nekoliko blokova za skice svojim idejama za Agustu F4 750, upuštajući se u sitne detalje.

Srećom, preživio je. Kasnije će reći da je MV Agusta F4 750 bilo njegovo najveće postignuće jer mu je Cagiva dala potpunu slobodu i kontrolu nad dizajnom.

Godine 1997. MV Agusta F4 750 Oro je predstavljena na sajmu motocikala u Milanu i svijet motociklizma je ostao zapanjen

Motor F4 750

Redni 4-cilindrični DOHC motor od 749,5 ccm sa 16 ventila F4 izveden je iz Ferrarijevog motora formule 1 korištenog u sezoni 1990., 91. i 92. godine. Osim što je bio Ferrari, njegova druga tvrdnja o slavi bila je to što je u to vrijeme bio jedini motocikl u proizvodnji s radijalnim ventilima.

MV Agusta F4 750 Oro

Kao prva u F4 seriji, osim što je ograničena na samo 300 komada, MV Agusta F4 750 Oro je najcjenjeniji kolekcionarski model u F4 seriji i stoga je najskuplja ako je želite dodati svoju kolekciju.

MV Agusta F4 750 S

Izdana u listopadu 1999. F4 750 S bila je proizvodna verzija Oroa. Umjesto magnezija korišten je aluminij, ali je motor bio isti. Dodatna težina od 9 kg smanjila je najveću brzinu na 260 km/h.

MV Agusta F4 750 S je ono što volimo nazvati klasikom za vožnju.

 

MVAGUSTAOCC

[ čitajte dalje ]

 

MTC WEB SHOP


MTC Web Trgovina

MOTORNA ULJA

MOTORNA ULJA

ITALJET DRAGSTER

ITALJET DRAGSTER

Svijet skutera

Svijet skutera

PEUGEOT MOTOCYCLES

PEUGEOT MOTOCYCLES

motokacige.hr

motokacige.hr

ŠEPIĆ COMMERCE

ŠEPIĆ COMMERCE