fbpx
hrcsnlenfifrdehuitmknoplrusrskslessv

Pretraži MTC

Pretraži MTC

Yamaha Racing Heritage Club predstavljen na sajmu EICMA

Yamaha Motor Europe sa zadovoljstvom najavljuje stvaranje organizacije Yamaha Racing Heritage Club, koja je službeno predstavljena na sajmu EICMA 2021. u Milanu u Italiji, u mjesecu studenom.

Dizajniran da zaštiti i podijeli s mlađim generacijama Yamahinu povijest utrkivanja, Yamaha Racing Heritage Club (YRHC) okupit će odabrane kolekcionare iz cijelog svijeta koji u svoju kolekciju ubrajaju neke od kultnih trkaćih motocikala iz Yamahine legendarne povijesti utrkivanja.

YHRC će biti otvoren za vlasnike motocikala iz svih disciplina. Iz utrka za Veliku nagradu klub će prihvatiti motocikle koji su se utrkivali između 1955. i kraja razdoblja dvotaktnih modela 2003., dok će registracije za Svjetsko prvenstvo World Superbike i Endurance biti otvorene za strojeve koje su se utrkivale u bilo kojoj od klasa iz redovite proizvodnje od 1987. do 2009. Kada je u pitanju svijet off-road modela, YRHC će biti otvoren za motokros motocikle koji su se utrkivali prije 1998. i motocikle s utrke Paris Dakar koji su se utrkivali u Africi prije 2007. godine.

Kolekcionari će moći registrirati povijesne Yamahine smotocikle u svojem vlasništvu pri YRHC-u, stječući pristup tehničkim podacima i potpori inženjera koji su bili uključeni u razvoj ili održavanje ovih motocikala dok su se utrkivali ili koji trenutačno rade u Yamahinoj trkaćoj infrastrukturi.

Članovi YRHC-a također će uživati u pristupu sniženim originalnim Yamahinim dijelovima i pomoći u pronalaženju prikladnih zamjenskih dijelova kada originalni Yamahini dijelovi više nisu dostupni zbog starosti.

No, YRHC puno je više od motocikala, on će također okupiti one vozače koji su Yamahino ime upisali u povijesne knjige i ponovno ih spojiti sa strojevima na kojima su postigli svoje najveće uspjehe.

Kolekcionari i vozači bit će ambasadori Yamahine trkaće baštine, čuvari povijesti utrkivanja koja je započela brdskom utrkom na planinu Fuji samo 10 dana nakon što je tvrtku osnovao Genichi Kawakami 1. srpnja 1955. godine, a koji je i dalje sastavni dio korporativne kulture tvrtke Yamaha Motor.

YRHC će također uključiti Yamahin trenutačni sastav natjecatelja iz svih disciplina, pružajući priliku i njima i njihovoj vojsci obožavatelja da dožive Yamahinu trkaću povijest i ljude koji su je napravili iz prve ruke, a ne čitajući knjige.

Nizom ekskluzivnih događaja koji se održavaju tijekom cijele godine, YRHC će okupiti kolekcionare i vozače, kako bivše tako i sadašnje, kako bi prikazali znamenitu Yamahinu povijest utrkivanja te podijelili strast i odlučnost koja je Yamahu postavila na čelo utrka u svim disciplinama.

Kolekcionari koji traže više podataka o registraciji za Yamaha Racing Heritage Club neka pošalju e-poštu na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Paolo Pavesio: Direktor, Marketing i Motorsport, Yamaha Motor Europe

„Osnovali smo Yamaha Racing Heritage Club ne samo da obilježimo Yamahinu bogatu i znamenitu povijest utrkivanja, već i da je zaštitimo i oživimo kako bi buduće generacije mogle osobno uživati. Želimo da se ovi motocikli još jednom vide i čuju, a ne samo da miruju u kolekciji, zbog čega je podrška kolekcionarima za obnavljanje i održavanje svojih motocikala jedan od primarnih ciljeva YHRC-a. Drugi je cilj povezati ljudsku stranu Yamahine trkaće baštine, pričajući priče o vozačima koji su se utrkivali na ovim kultnim motociklima te ljudima koji su ih razvijali i radili na njima. Našu trkaću baštinu želimo podijeliti sa što je moguće širom publikom, zbog čega će YRHC svake godine sudjelovati u brojnim događajima kako bi prikazao ove povijesne motocikle, spajajući ih s bivšim i sadašnjim vozačima kako bi našu baštinu održali na životu.”

[ čitajte dalje ]

 

MTC WEB SHOP


MTC Web Trgovina

MOTORNA ULJA

MOTORNA ULJA

ITALJET DRAGSTER

ITALJET DRAGSTER

Svijet skutera

Svijet skutera

PEUGEOT MOTOCYCLES

PEUGEOT MOTOCYCLES

motokacige.hr

motokacige.hr

ŠEPIĆ COMMERCE

ŠEPIĆ COMMERCE