fbpx
hrcsnlenfifrdehuitmknoplrusrskslessv

Pretraži MTC

Pretraži MTC

U pauzi između dva putovanja, našem poznatom bajkeru, putopiscu i pustolovu, Igoru Kukecu Brmbiju postavili smo nekoliko pitanja. Narodski bi se reklo priveli smo ga pred diktafon. Tradicija je nastavljena, Nordkapp je odrađen i ove godine.

Upravo tako, šesto putovanje na Nordkapp u šest godina, potvrdio je Brmbi. Bilo je ovo najteže putovanje na sjever do sada. Samo jedna noć bez kiše, odnosno i zadnji dan putovanja me poštedjela. Sve ostale dane nisam skidao kišnjak sa sebe, testirao sam ga do iznemoglosti. Uvjeti su bili ekstremno teški, kiša, vjetar, mogu reći jaki vjetar koji svakako remeti vožnju. Koliko je puta padalo ne mogu ni izbrojiti. Od jakih pljuskova u sjećanju su ostala dva, onaj nakon Nordkappa i prije Varšave u Poljskoj. Da bi na dva kotača stigli do sjevera, treba prevaliti brojne zemlje. Tako je bilo i ovoga puta.

šepičcommerce novo

Pitamo Igora za rutu kojojm je putovao.

Na sjever preko Slovenije, Austrije, Njemačke, Danske, Švedske, Finske i Norveške, a kući Norveška, Finska, Estonija, Latvija, Litva, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska i konačno Hrvatska. Iako bajkeri nerado govore o cijenama, to je za one koji se upuštaju na ovakva putovanja korisna informacija. Što sjevernije to skuplje mogli bismo reći. I do ovih godina, znamo da su cijene bile visoke, no kakva je situacija ove godine.

https://moto-tour-croatia.com/images/blog/bodycoolixs.jpg

Muči li inflacija i druge zemlje osim Hrvatske?

Gorivo košta od 1.8 eura u Njemačkoj i to ako se maknete s autoceste, dok cijena u Norveškoj ide i do 2.8 eura. Što se pak cijena smještaja tiče u kampovima, to su svojevrsne kućice koje oni nazivaju kabinama valja izdvojiti 20 eura za noć. Za te novce uspio sam spavati samo jednom, inače su cijene kabina 70 eura. Naravno, ako tražite luksuz, tada za njega morate posegnuti duboko u novčanik. Hrana također pripada kategoriji skupo. Kruh je primjerice 25 kuna, hamburger ili hot dog je oko 100 kuna, dok je planetarno popularna Coca Cola 50 kuna.

šepičcommerce novo

Zanimljivo je bilo pratiti putovanje do Nordkappa, ali šuška se o nekom novom, o čemu je riječ?

Riječ je o destinaciji na kojoj do sada nisam bio. Putovanje će trajati sedamnaest dana, a u planu je prijeći oko 8 tisuća kilometara. Iako uglavnom Brmbi putuje sam, ovoga puta s njim ide možemo reći bajkerska legenda u Hrvatskoj, Darko Labaš. O kojoj točno destinaciji se radi, Brmbi nam nije otkrio.

No, znamo da će biti zanimljivo, a sve to moći ćete pratiti na društvenim mrežema, gdje Igor Kukec Brmbi uveseljava sve one koji uživaju u putovanjuma.

Valja ponoviti, ako to već ne znate, stranica na Facebooku je ''Jer putovati se mora – Brmbi''. Dvojcu želimo sretan put, s nestrpljenjem očekujemo saznati gdje će to njih dvojica, odnosno četvorica, ako pribrojimo motore otputovati.

šepičcommerce novo

[ čitajte dalje ]

 

MTC WEB SHOP


MTC Web Trgovina

MOTORNA ULJA

MOTORNA ULJA

ITALJET DRAGSTER

ITALJET DRAGSTER

Svijet skutera

Svijet skutera

PEUGEOT MOTOCYCLES

PEUGEOT MOTOCYCLES

motokacige.hr

motokacige.hr

ŠEPIĆ COMMERCE

ŠEPIĆ COMMERCE