fbpx
hrcsnlenfifrdehuitmknoplrusrskslessv

Pretraži MTC

Pretraži MTC

[ Preporučuje MTC ]

Postani bolji vozač. Pripremi se za najzahtjevnije ADV moto ekspedicije ili roadbook reli!

 • Tražiš siguran način da treniraš vožnju?
 • Spremaš se za dugu moto ekspediciju?
 • Previše radiš pa iskustvo ne stigneš skupljati malo po malo?
 • Tražiš mjesto gdje možeš steći široko, 100% korisno i primjenjivo znanje GPS i roadbook navigacije, offroad i reli vožnje i moto avanturizma?
 • Imaš masu iskustva ali si malo zahrđao?

UNTAMED Riding Academy

Ako voziš offroad ili želiš voziti bolje, sigurno imamo nešto za tebe!

UNTAMED treninzi osmišljeni su prema ovim edukacijskim principima i ciljevima:

 • Sigurnost je na prvom mjestu
 • Iskustveno učenje
 • Učenje bazirano na lokaciji
 • Kolektivno učenje
 • Osobni ciljevi polaznika na prvom mjestu
 • Unutarnja motivacija polaznika
 • Personalizirana edukacija
 • Nakon uspješno završenih svih treninga polaznik mora biti u stanju voziti zahtjevne ADV ture.

UNTAMED Riding Academy

PREDAVAČI 

ADV iskusnjare, višestruki Dakar finišeri, offroad riding gurui, hard enduro i mx višestruki šampioni… svi naši predavači izvrsni su vozači s tisućama kilometara iskustva ali i klikerom za pedagogiju! Očekujte odlično društvo i sjajnu zabavu pod vodstvom ljudi koji znaju što rade!
Na svim UNTAMED treninzima, kod svih vodiča potiču i cijene se entuzijazam, prijateljski pristup, otvorena komunikacija, jednostavnost i ravnopravnost.

Navigacija, mehanika, preživljavanje u prirodi… kako je vožnja samo jedan dio našeg načina života, veliku pažnju posvećujemo svim ostalim stvarima bez kojih ne bi bilo ni vožnje. 

UNTAMED Riding Academy

LOKACIJE 

Naša deviza je iskustveno učenje. Na treninzima bježimo daleko od civilizacije i dovodimo se u realne i zeznute situacije. Međutim, sigurnost je uvijek na prvom mjestu i uvjeti su potpuno kontrolirani. 

Lika i Dalmatinska Zagora najčešće su lokacije naših treninga međutim, kod prilagođenih treninga moguće su i druge lokacije.

UNTAMED Riding Academy

SMJEŠTAJ 

Smještaj na svim planiranim treninzima, osim GPS treninga, uključen je u cijenu. Svi objekti pažljivo su izabrani tako da se polaznici nakon ponekad i zahtjevnog dana, mogu dobro odmoriti. Međutim,  smještaji nisu nikad samo to, odmor. Nastojim da i  spavanje bude lijepo i zanimljivo iskustvo i samo po sebi.

Na vikend treninzima, uključeno je samo jedno noćenje (subota na nedjelju). Za one koji dolaze već u petak, uz prethodnu najavu (kod rezervacije) moguće je dodati još jednu noć, s petka na subotu.

UNTAMED Riding Academy

TRENINZI 

Cijela ideja pokretanja UNTAMED škole vožnje rodila se zbog toga što nigdje u regiji ne postoji ništa slično.
Puno vozača traži sustavan i praktičan trening s dobrim instruktorima gdje se može steći dragocjeno znanje i iskustvo vožnje ali i svih onih sporednih a presudnih ostalih znanja i vještina, presudnih za pravi avanturizam. 

Naši treninzi osmišljeni su tako da pogađaju u srž problema i odgovaraju gotovo svim vozačima, od onih koji tek kreću s vožnjom van ceste, preko onih s puno iskustva ali van forme do aktivnih i iskusnih vozača koji trebaju popuniti neke rupe. Svi su treninzi zasnovani na iskustvenom učenju odnosno da principu da vozač mora izvući maksimum iz svakog pređenog metra. Vozač koji prođe sve naše treninge skupi i do 2 tisuće dragocjenih kilometara!

UNTAMED Riding Academy

PREDAVANJA 

Veći dio predavanja, čak i teoretskih, odvija se na otvorenom. U zatvorenoj predavaoni samo smo onda kad je to najbolji način da se neko gradivo objasni ili usvoji. GPS trening, u dijelu vezanom za instaliranje softvera, GPS i smartphone uređaje, crtanje trekova, karata i slično, zbog korištenja tehnologije odvije se većim dijelom u zatvorenom.

Predavanja se ne odvijaju “ex katedra” nego uvijek imamo individualni pristup i potičemo dijalog, razmjenu iskustva, zajedničko i iskustveno učenje.

UNTAMED Riding Academy

VOZILA 

UNTAMED treninzi skrojeni su tako da su svi vozači i svi motori jednako dobrodošli. Prilagođavamo se svima i vjerujemo da su različitosti dragocjene te da se upravo iz njih može najviše i naučiti. Lagani hard enduro motocikl i veliki GS na istom treningu više su nego poželjni.

Većina vozača na treninge dolazi s vlastitim motociklom. To je ono što potičemo, međutim, u dogovoru s jednom lokalnom rental agencijom, možemo osigurati ograničen broj motocikala za trening.

Ako te zanima rent motocikla, važno je da to napomeneš u prijavi na trening(e).

UNTAMED Riding Academy

OPREMA 

Na našim treninzima njeguje se individualizam, međutim, istovremeno, sigurnost je na prvom mjestu. Svi vozači su obvezni cijelo vrijeme treninga vožnje, na terenu, imati zaštitnu opremu / odjeću. 

Smatramo da vozači najbolje znaju koji je oblik štitnika za njih najbolji – izbor je na vozaču, međutim, ako je potrebno, rado ćemo savjetovati manje iskusne vozače.

Za sve naše treninge, bez obzira na navike i uobičajeni stil vožnje, jako preporučujemo:

 • mx/enduro čizme (dakle čvrste, plastične čizme, bez obzira na vodonepropusnost)
 • full face, mx / enduro kacigu, bez vizira
 • enduro / mx naočale
 • lagane rukavice sa štitnicima za nadlanicu
 • protektore za: vrat, kralježnicu, prsa, rebra, ramena, laktove, kukove, bokove, trticu, bedra, koljena. Po mogućnosti neovisne kako bi se mogli obući ispod ili iznad odjeće (zbog vremenskih uvjeta itd)

UNTAMED Riding Academy

ALATI 

Za treninge šarafanja sav potrebni alat je osiguran. Međutim, alat specifičan za pojedini brend ili model motora, pogotovo kad se radi o rijetkim ili najnovijim modelima, vozač treba donijeti / osigurati osobno.

UNTAMED Riding Academy

[ čitajte dalje ]

 

MTC WEB SHOP


MTC Web Trgovina

MOTORNA ULJA

MOTORNA ULJA

ITALJET DRAGSTER

ITALJET DRAGSTER

Svijet skutera

Svijet skutera

PEUGEOT MOTOCYCLES

PEUGEOT MOTOCYCLES

motokacige.hr

motokacige.hr

ŠEPIĆ COMMERCE

ŠEPIĆ COMMERCE