fbpx

MTC - More than a biker site!

nk2021

More than a biker site

MOTO TOUR CROATIA web mjesto stvorili su motociklisti za sve vrste i tipove motociklista. To je internetska zajednica motociklista koju čine ljubitelji motocikala. Stvarni vozači, partneri u vožnji, prijatelji i braća motociklisti sada imaju svakodnevne resurse namijenjene samo motociklističkoj obitelji i načinu života motociklista. Korisnici se mogu međusobno povezati dijeljenjem međusobnih priča, fotografija, putovanja i još mnogo toga.

MOTO TOUR HRVATSKA nastavit će se razvijati slušajući i pružajući svojoj braći i sestrama moto zajednice motociklista najbolje moguće internetsko iskustvo.

Savršeno moto iskustvo

Pođite s nama i uživajte u savršenom moto iskustvu.

Odaberite trodnevni ili duži aranžman i provedite vrijeme svog života uživajući u vožnji motorom u najljepšim krajolicima u Hrvatskoj. Provest ćemo vas kroz mjesta za koja sigurno niste znali da postoje, ljubazni domaćini i fenomenalna gastronomija.

100000

Km

Više od 100.000 prijeđenih kilometara

1500

Korisnici

Više 0d 1500 zadovoljnih korisnika

300

Mjesta

Više od 300 posjećenih mjesta u hrvatskoj

30

Ljudi

Više od 30 ljudi uključenih u projekt

Autor: Igor Kukec, Jer putovati se mora 

Pitanje koje mi je postavljeno bezbroj puta... Odgovor nije moguće napisati brojkom koja bi bila relevantna i potpuno točna.

 No, krenimo nabrajati redom, a vi računajte kako vas volja.
 
1
 

Trošak goriva...

 
Do Nordkappa i nazad ima, ovisno kojim putem putujete, oko 8000 kilometara.
 
Na sami sjever Europe moguće je stići raznim smjerovima. Svaki puta (a bio sam gore četiri puta) vozio sam drugom rutom. Cijena goriva raste kako odmičemo dalje prema sjeveru. U Norveškoj ćete litru platiti čak i do 1.60 eura.
 
Trošak goriva si, dakle, izračunajte sami...
 
2
 

Trošak plovidbe brodom ili brodovima, mostarine i cestarine...

 
Cijena karte od Talina do Helsinkija za motor i jednog putnika varira između 46 i 118 eura u jednom smjeru, a ovisi o brodaru, vremenu i načinu kupnje.
 
Kupite li ju u zadnji tren (kao ja prije dvije godine) platiti ćete ju najviše. Internetom je daleko najjeftinije...
 
Po Norveškoj postoji bezbroj brodova koje možete, a i ne morate koristiti. Lofoteni su ih prepuni, a cijena je također vrlo različita... od 20-ak do 80-ak eura... Cijenu diktiraju isti parametri kao i za već spomenuti brod do Finske...
 
Vraćate li se Norveškom prema jugu morat' ćete se na neki način dokopati Njemačke ili Danske. Postoji most do Kopenhagena, a on košta 15-ak eura. Postoji i nekoliko brodskih linija za Njemačku ili Dansku, a cijena karte je također različita i varira od 40 - 200 eura. Trelleborg - Rostok je linija koja plovi oko 8 sati i ta je, ako uzmete i kabinu, najskuplja kojom sam svojevremeno plovio...
 
Cestarine se plaćaju u Mađarskoj, Sloveniji i Austriji (vinjete) po cijeni od 10-ak eura za svaku zemlju.
 
3
 

Trošak smještaja...

 
Kampiranje je najjeftinija opcija kada uđete u Skandinaviju. Kampiranje je dozvoljeno doslovno svagdje i ne naplaćuje se. Želite li ipak malo više komfora koristiti ćete kampove u kojima mjesto za šator i sva pripadajuća luksuzarija košta oko 15 eura za osobu, motor i šator. Tuševi, kuhinja, pranje veša...
Osobno ne volim kampirati. Nije mi problem ali stvarno ne volim i kad god je moguće odabirem opciju čvrstog kreveta u čvrstom objektu.
 
U skandinavskim zemljama najjeftinija opcija čvrstog smještaja su takozvane kabine. U njih stane od dvije do 4 osobe. Cijena za kabinu je od 40 - 90 eura.
 
Naravno da postoje i hoteli svih kategorija... Cijenu ne želite znati...
 
Smještaj u zemljama kroz koje prolazim prema sjeveru uglavnom nađem preko Booking aplikacije i nikada, ali baš nikada ga ne rezerviram unaprijed. Oko 17 sati jednostavno pogledam ponudu u blizini moje trenutne lokacije i bukiram doslovno 10-ak minuta prije no što uđem u hotel, a nerjetko i na samoj recepciji istog. Nekakva psihološka granica cijene je do 30 eura po osobi. Naravno... ako je vani prolom oblaka ili kakva druga nepogoda da taj budžet znam i probiti...
 
4
 

Trošak hrane...

 
Individualni trošak koji ovisi o pojedincu. Prije ulaska u Finsku opskrbim se konzervama, kavom, gotovim jelima, juhama i pivom. Kamperski lonci i kuhala tada rade punim pogonom.
 
15-ak eura za hamburger ili 12-ak eura za pivo ipak je previše za moj skromni budžet.
 
Trošak hrane svede se na kupnju tosta, kruha i peciva. Vodu, koja je također skupa, točim iz slavine. Cijela Finska, Švedska i Norveška obiluje odličnom pitkom vodom i jedino u tim zemljama ju iz slavine koristim. Uostalom... oko 5 eura za bocu bilo bi zaista glupiranje i bacanje novca.
 
Pušači neka se naoružaju cigaretama ako ne žele za kutiju izdvojiti 15-ak eura.
 
5
 

Trošak suvenira...

 
Magnetići su ono što mene zanima i kupujem ih masovno. Od 2 eura u Mađarskoj pa do 20 eura u Norveškoj platiti ćete komad.
 
Volim poslati i običnu razglednicu sa neobičnih lokacija. Cijena razglednice sa pripadajućom markicom, u Norveškoj stoji od 5 do 15 eura.
 
6
 

Trošak ulaznice za sam kraj svijeta...

 
Želite li motociklom ući u zonu Nordkappa to zadovoljstvo ćete platiti oko 30 eura. Napomena je da u vrijeme od 6 do 1 sat iza ponoći, iako ste platili ulaznicu, vozilom ne smijete doći do samog prepoznatljivog globusa. To je moguće učiniti tek iza 1 sat po ponoći. Tada se niti ulaz ne naplaćuje jer tamo jednostavno nema nikoga.
 
7
 

Trošak guma, servisa, opreme...

 
Taj trošak ne vrijedi niti spominjati jer on mora biti podmiren prije početka putovanja. Ulje košta koliko košta... Potrošnja guma ovisi o težini ruke na gasu, snazi motora i brzini kojom vozite. O tome ne treba puno filozofirati...
 
8
 

Trošak kazni...

 
Taj trošak nikako vam ne bih preporučio. Vjerujte da je u Norveškoj svaka kazna ispod 1000 eura za vas dobra i milosrdna. Osobno nisam platio niti jednu ali informacija je slijedeća... Prekoračenje brzine od 24 km/h kolegu bajkera koštao je 1300 eura i naređeno mu je da najkraćim putem napusti zemlju.
 
Tko voli nek' izvoli...
 
9
 

Rezime...

 
Naravno da imam točnu informaciju o trošku svakog od mojih putovanja. Imam točne iznose gdje sam i koliko novca potrošio... Taj podatak ću ipak zadržati za sebe i ljude koji na tu informaciju imaju pravo. Niko od njih nikada mi takvo pitanje nije niti postavio...
 
10
 

Još jedan rezime...

 
Od stotinu upita o troškovima putovanja do Nordkappa samo jedan je bio konkretan. Samo jedan! Ostali su bili čista znatiželja...
 
Upit je glasio otprilike ovako: Brmbi, ako nije tajna, volio bih znati koja je otprilike okvirna cijena Nordkapp avanture bez preseravanja u trošenju novca? Raspolažem sa oko 3000 eura i zanima me da li sa tim iznosom mogu krenuti?
 
Odgovor je bio pozitivan!
 
Voli vas Brmbi ❤️
 
 

Šimuni 2021

14 Ruj 2021

Nordkapp 2021

27 Kol 2021

Schuberth i iXS - rasprodaja starih modela

21 Kol 2021

Moto ulja

16 Kol 2021

Rasprodaja moto odjeće

12 Kol 2021

MotorCoat LS 27

09 Kol 2021

IXS Motorcycle Fashion

09 Kol 2021

Martin Vugrinec - WorldSSP | Most, Czech

07 Kol 2021

Valentino Rossi objavio kraj karijere!

05 Kol 2021

Nordkapp 2021 - video blog

05 Kol 2021

Darkova ruta | Rumunjska 2021

04 Kol 2021

Darkova ruta, Rumunjska 2021

28 Srp 2021

Kawasaki Versys 1000 S

24 Srp 2021

Svjetski putnik

Darkova ruta, Rumunjska 2021 | polazak

24 Srp 2021

Panigale V2 Troy Bayliss Edition

22 Srp 2021

Nordkapp 2021 - by Brmbi

21 Srp 2021

DINARIC RALLY - EDITION 2021

21 Srp 2021

Martin Vugrinec - Spidermartin uz pozivnicu nastupa na utrci Svjetskog Supersport prvenstva.

20 Srp 2021

10 NAJBOLJIH avanturističkih motocikala 2021.

17 Srp 2021

Rossi se odmara(o) u Hrvatskoj

17 Srp 2021

Šepić Commerce

12 Srp 2021

Aprilia RS660 vs. Ducati Supersport 950S

08 Srp 2021

Ducati Supersport 950 S

06 Srp 2021

Moto Guzzi V85 TT

30 Lip 2021

Idemo dalje...

MOTORNA ULJA

MOTORNA ULJA

ITALJET DRAGSTER

ITALJET DRAGSTER

Svijet skutera

Svijet skutera

PEUGEOT MOTOCYCLES

PEUGEOT MOTOCYCLES

motokacige.hr

motokacige.hr

ŠEPIĆ COMMERCE

ŠEPIĆ COMMERCE

Moto Tour Croatia / proizvodi podrške